Samtal med Sepideh Farsi och Javad Djavaheri, regissör och manusförfattare till filmen Red Rose!

Andishe’ Kulturförening fortsätter sina samtalskvällar där vi i avslappnad miljö och demokratiska former samtalar kring aktuella ämnen.

Sepideh Farsi, iransk filmregissör boende i Paris är aktuell med sin nya film Red Rose som visas på Göteborgs Internationella filmfestival. Filmen som fått mycket uppmärksamhet i festivaler runt om i världen är intelligent kärlekshistoria mellan två generationer av oppositionella i Iran. Den har sin utgångspunkt i dagen efter presidentvalet 2009, ett val som blev startskottet för den gröna rörelsen i Iran. Sepideh Farsi använder sig av autentiskt mobilfilmat videomaterial från demonstrationerna där protesterna slogs ned på ett brutalt sätt.

Vi har bjudit in Sepideh Farsi och medförfattaren till filmen Javad Djavaheri till Andishe´för ett samtal om hennes nya film, filmskapandet i exil och och för att ta temperaturen på Iransk film i allmänhet.

Samtalet hålls på engelska och samtalsunderlättare är Bella Ghajavand.

Lördag 24 januari. Kl. 16:00-18:00

Kungshöjdsgatan 4

inget inträde

Varmt välkomna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>