Samtalskväll om Palestina!

Andishe’ Kulturförening fortsätter sina samtalskvällar där vi i avslappnad miljö och demokratiska former samtalar kring aktuella ämnen.

Med jämna mellanrum genomför den israeliska krigsmakten regelrätt krig mot Gazaborna, för att därefter fortsätta utplundringen av den palestinska nationen. Taktiken tycks fungera, om man ser till media och tystnaden kring den största stölden av mark i Västbanken på 30 år.
Ockupationsmaktens språk är normaliserat så till den milda grad att till och med solidaritetsrörelsen oreflekterat använder sig av den. Idag tycks omvärlden på fullt allvar ha accepterat Gaza och Västbanken som två skilda frågor, när det i själva verket handlar om den palestinska nationen.

Hur kan vi bryta den mediala tystnaden kring Palestina? Vad kan man göra från Sverige?
Hur kan vi utnyttja det faktum att den allmänna opinionen står i kontrast mot den officiella linjen i varje demokrati i väst?

För att kunna samtala om dessa frågor har vi bjudit in Dror Feiler, konstnär, aktivist med mångårig erfarenhet från solidaritetsarbete med den Palestinska nationen samt Henry Ascher, barnläkare, aktivist och sedan många år aktiv i sitt arbete med asylsökande och solidaritetsarbete med Palestina.
Samtalsunderlättare under kvällen är Reza Chitsaz, styrelsemedlem i Andishe’ Kulturförening.

Varmt välkomna att delta i samtalet!

Fredag 26 sep. Kl 19-21

Kungshöjdsgatan 4

inget inträde

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>